Een badkamermeubel is een belangrijk onderdeel van de badkamer en kan de uitstraling van de ruimte bepalen. Bij het kiezen van het juiste materiaal voor een badkamermeubel moet je rekening houden met verschillende factoren, waaronder de vochtigheid van de badkamer. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag welk hout het meest geschikt is voor een badkamermeubel.

Houten badkamermeubel

Een houten badkamermeubel wordt steeds populairder. Heel begrijpelijk aangezien het een mooie warme uitstraling geeft in je badkamer. Toch vragen veel mensen zich af welk soort hout je het beste kunt gebruiken in je badkamer.

Als je hout in je badkamer wilt gebruiken, is het belangrijk om een ​​houtsoort te kiezen die goed bestand is tegen vocht en schimmelgroei. Enkele van de beste houtsoorten voor gebruik in de badkamer zijn:

  1. Eikenhout: Eikenhout is sterk en duurzaam en kan goed tegen vochtige omstandigheden. Het heeft echter wel meer onderhoud nodig dan sommige andere houtsoorten, omdat het gevoelig is voor vlekken en verkleuringen.
  2. Teak: Teakhout is van nature bestand tegen vocht en is een uitstekende keuze voor badkamers. Het heeft ook een mooie, warme uitstraling en kan goed tegen waterspetters en vochtige omstandigheden.
  3. Cederhout: Cederhout heeft van nature een aangename geur en is bestand tegen rot, schimmel en insecten. Het is daarom een ​​populaire keuze voor badkamers.
  4. Bamboe: Bamboe is een duurzaam, milieuvriendelijk materiaal dat van nature bestand is tegen vocht. Het is ook een stevig materiaal en kan dus goed tegen slijtage.


Welk materiaal is het beste voor een badkamermeubel?

Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor badkamermeubels, afhankelijk van je voorkeur, stijl, budget en praktische overwegingen. Enkele van de meest populaire materialen zijn: massief hout, MDF (Medium Density Fiberboard), spaanplaat, keramiek en metaal.

Massief hout heeft een natuurlijke uitstraling en is een duurzame keuze. Ook keramiek en metaal vallen onder duurzaam materiaal dat gebruikt kan worden voor je badkamermeubel. MDF en spaanplaat zijn goedkopere opties voor een massief houten badkamermeubel. Verder zul je bij Massief hout, MDF en spaanplaat rekening moeten houden met vocht. Deze materialen kunnen niet goed tegen vocht. Kies je voor massief hout? Kies dan voor eikenhout en zorg voor een goede voorbehandeling!

Eikenhouten badkamermeubel

Eikenhouten badkamermeubels zijn een duurzame en stijlvolle toevoeging aan elke badkamer. Het natuurlijke karakter van het hout geeft een warme uitstraling en kan goed gecombineerd worden met verschillende badkamerstijlen. Daarnaast is eikenhout zeer robuust en gaat het lang mee. Kies voor een ambachtelijk gemaakt meubel voor een unieke uitstraling.

Welk hout is bestand tegen water? Ongeacht de houtsoort die je kiest, is het belangrijk om het hout regelmatig te onderhouden door het te behandelen met een vochtbestendige afwerking. Dit helpt het hout te beschermen tegen vocht en schimmel en verlengt de levensduur van het materiaal.

Bestel jouw badkamermeubel bij Oak & Solid

Wil jij een badkamermeubel zelf online samenstellen? Bij Oak & Solid kun je jouw badkamermeubel van eikenhout helemaal zelf ontwerpen aan de hand van onze configurator. Zo kun je bepalen hoeveel lades je graag wilt, hoe je de wasbak of waskom ingebouwd wilt en hoe je de greepwijze van je badkamermeubel het prettigste vindt. Je kunt ook kiezen voor een wit of zwart badkamermeubel. Welke meubel past bij jouw interieur? Oaks & Solid helpt! Bestel gemakkelijk online of neem contact met ons op wanneer je er niet helemaal uitkomt.