Badkamer zelf ontwerpen? Daarvoor kan je gebruik maken van een badkamer configurator, zoals de configurator van Oak & Solid. Op deze manier stel je in een paar muisklikken je ideale badkamermeubel samen, precies zoals jij hem hebben wilt. Je kunt kiezen voor een wit, eiken of zwart badkamermeubel en hem vervolgens in detail verder samenstellen. Zodoende zie je dankzij deze configurator in een oogopslag wat het eindresultaat wordt, inclusief de daaraan gekoppelde prijzen. Maar hoe werkt de badkamer meubel configurator precies? Daar gaan we in dit blogartikel verder op in.

Van lengte tot diepte en corpus

We kunnen ons voorstellen dat jij je afvraagt hoe de configurator werkt. Eerst maak je een keuze uit de verschillende meubels die we aanbieden. Zo kun je kiezen voor een eiken, wit of een zwart badkamer meubel. Vervolgens specificeer jij je keuzes door de gewenste lengte, breedte, diepte en de dikte van het blad in te vullen. Laat ook weten welke totale hoogte van het meubel inclusief blad jouw voorkeur heeft. Vervolgens kies je de kleur van de binnenzijde van het meubel, ook wel corpus genoemd. Je kunt een keuze maken uit wit, antraciet en zwart. De Legrabox laden zijn van het merk Blum en worden standaard uitgevoerd met soft-close systeem. Wel zo prettig!

Vrij hangend, of toch strak tussen twee muren?

Vervolgens vul je de gewenste locatie van het badkamermeubel in. Heb je een voorkeur voor vrij hangend, links tegen de muur, rechts tegen de muur of juist strak tussen twee muren in? Bovendien kun je kiezen uit fronten die opliggend zijn, of juist inliggend. Bij een opliggend front ligt de front volledig voor het meubel, terwijl de front bij een inliggende variant tussen beide zijwanden van het meubel valt.

Uiteraard bepaal je ook helemaal zelf welke greep er op het meubel komt. Van push pull tot een greeplijst boven of boven én het midden. En wil je een badkamermeubel met wasbak? Zo ja, wens je dan een badkamermeubel met twee ronde, ovale, recht ovale of grote rechthoekige wasbakken? Dat laten we helemaal aan jou over.

De finishing touch

De accessoires zorgen voor de finishing touch van het badkamer meubel. Zo bepaal jij helemaal zelf welke afvloerplug we plaatsen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een gouden, pop-down solid face plug, of een mat zwarte plug. Het is ook mogelijk om er tegen een meerprijs een ruimtebesparende sifon set bij te bestellen. Uiteraard k un je nadat het meubel gemonteerd is, ook zelf nog een aantal accessoires toevoegen. Geurstokjes, een mooie zeepdispenser, parfums in stijlvolle flesjes…

Bestelling plaatsen

Is hij zoals je wenst? Plaats dan een bestelling. Wanneer je specifieke wensen hebt die je niet terugvindt in de configurator, kun je deze noteren in de opmerkingen. Nadat je een bestelling hebt geplaatst, sturen we je een e-mail toe met daarin een gedetailleerde tekening van de badkamer die je samengesteld hebt. Wanneer je akkoord gaat met de tekening, sturen we de betaalgegevens toe. 2-4 weken nadat je betaald hebt, kan hij worden opgehangen, verzonden of afgehaald. Het resultaat? Een meubel dat exact naar wens is, tot in de details.