Als u de badkamer gaat verbouwen, is het fijn om te weten hoe hoog een badkamermeubel moet hangen. De internationale richtlijn is hier namelijk afwijkend van wat fijn is voor Nederlanders. Nederlanders zijn gemiddeld namelijk een stuk langer dan mensen uit andere landen. Daarom is het fijner als onze wastafels een stukje hoger hangen dan aanbevolen, zodat u er zelf fijn gebruik van kunt maken. Maar hoe hoog hang je een badkamermeubel?

Vaak wordt als standaard hoogte 80 centimeter gegeven, maar dit is te laag voor veel Nederlanders. Ook het advies om de eettafel als uitgangspunt te nemen, die rond de 80 centimeter hoog zijn, vervalt hier dus. Het fijnste is om de wastafel tussen de 80 en 95 centimeter te hangen, afhankelijk van hoe lang u zelf bent.

Hoe hoog is een badkamermeubel

Zodra u het badkamermeubel op gaat hangen, is het belangrijk om eerst op te meten hoe hoog hij moet komen te hangen. Meet het altijd op vanaf de bovenkant van het meubel, omdat hij anders toch nog een paar centimeter hoger komt te hangen. Dit kan weer te hoog zijn, waardoor het ongemakkelijk is om de wastafel te gebruiken. De ideale hoogte is 90 centimeter, gemeten vanaf de bovenkant van het meubel.

Deze 90 centimeter is uiteraard een gemiddelde hoogte, dus let altijd op wat uw eigen voorkeur is. Vindt u het huidige badkamermeubel fijn qua hoogte? Meet dan voor de verbouwing op hoe hoog deze hangt. Dit kunt u weer meenemen in het ophangen van uw nieuwe badkamermeubel.

Badkamermeubel met waskom

Er wordt tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van een waskom in plaats van een wastafel. Indien u een badkamermeubel met waskom aanschaft, moet u er rekening mee houden dat de waskom op het meubel komt te staan. Deze is dus hoger dan het meubel zelf. Hang daarom het badkamermeubel lager dan wanneer u een meubel koopt met wasbak.

Wilt u het badkamermeubel op 90 centimeter hebben, en is de waskom 30 centimeter? Hang het blad waar de waskom op komt dan op 60 centimeter. U komt dan niet voor de verrassing te staan dat uw meubel ineens veel te hoog hangt.

Hoe hoog hangt een badkamermeubel met waterleidingen

Uiteraard spelen de waterleidingen ook een rol in het ophangen van een nieuw badkamermeubel. De leidingen zitten normaal gesproken 20 centimeter lager dan het meubel komt te hangen. Dit betekent dat als het meubel op 90 centimeter komt, de leidingen op 70 centimeter moeten zitten. Indien de leiding te kort is, kunt u deze verlengen voordat u het meubel ophangt. Het is dan makkelijker om de kraan aan te sluiten op de waterleiding.

Een badkamermeubel aanschaffen

Bent u van plan om de badkamer te gaan verbouwen, maar weet u nog niet zeker welk meubel u wilt aanschaffen? Kijk dan zeker in onze webshop, wij bieden verschillende badkamermeubels aan. Deze zullen zeker niet misstaan in uw badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een zwart badkamermeubel, een eiken badkamermeubel of stel uw eigen badkamermeubel samen. U kunt het dan helemaal naar uw eigen wens maken, waardoor u een geheel uniek meubel krijgt.

Het ophangen van een badkamermeubel Onder aan de streep is het dus volledig afhankelijk van uw eigen lengte hoe hoog het meubel komt te hangen. Bent u wat langer? Hang het meubel dan hoger. Indien u samen woont met iemand die een stuk kleiner is, kijk dan wat de beste oplossing is. Is er ruimte voor twee wastafels, zodat ze op verschillende hoogtes gehangen kunnen worden, of vindt een van u het prima om een meubel te gebruiken dat niet op juiste hoogte is? Overleg dit altijd goed.