Wilt u een badkamermeubel met waskom in uw badkamer plaatsen? U kunt dan naar een woonboulevard gaan en de bekende meubelzaken bezoeken voor een dertien-in-een-dozijn badkamermeubel. Wat u ook kunt doen, is zelf een badkamermeubel samenstellen met een configurator, bijvoorbeeld met de configurator van Oak & Solid. Op deze manier beslist u helemaal zelf hoe uw badmeubel eruit komt te zien.

Maatwerk badmeubel met 1 lade in Moderne badkamer, gemaakt in Zwart mat anti vingerafdruk materiaal met een blad van Eiken en een wasbak van Himacs.

Badkamermeubel met waskom zelf samenstellen

Er zijn allerlei soorten badkamermeubels met waskommen verkrijgbaar bij de verschillende woonwinkels. Deze lijken nogal veel op elkaar. Als u een uniek badkamermeubel met waskom wilt laten maken die niemand anders heeft, kunt u er zelf een samenstellen met een configurator. Al uw wensen kunt u laten uitkomen. Wilt u een badkamermeubel met 2 wasbakken, een houten badkamermeubel met waskom of een badkamermeubel met dubbele wasbak? Het is allemaal mogelijk als u het badmeubel zelf samenstelt.

U denkt wellicht nu: “Een badmeubel op maat laten maken kost zeker een godsvermogen en het duurt maanden voordat ik mijn badkamermeubel in huis heb.” Dat valt alleszins mee. U zit zelf aan de knoppen, dus u bepaalt ook zelf hoeveel u uitgeeft. Meestal wordt het badmeubel binnen 2-4 weken na de betalingsontvangst geleverd.

Eiken, zwart of wit

Wanneer u de badkamer wilt ontwerpen in uw eigen stijl is het fijn als er genoeg keuze is in kleuren en materialen. Bij Oak & Solid heeft u de keuze uit een eiken, wit of zwart badkamermeubel. U kunt elk onderdeel van het badmeubel zelf uitkiezen, zodat het in stijl is met de rest van uw badkamer. Alle elementen in de badkamer moeten natuurlijk perfect bij elkaar passen, zodat het een mooi geheel wordt.

Werkwijze

De configurator uitgelegd

Wanneer u het gewenste badkamermeubel heeft gevonden, kunt u het in detail verder samenstellen. Te beginnen met de afmetingen invullen: lengte, breedte, diepte en dikte van het blad. Geef ook aan welke totale hoogte van het meubel inclusief blad de voorkeur geniet. Vervolgens kiest u de kleur van het corpus, de binnenzijde van het meubel. U kunt kiezen uit de kleuren wit, antraciet of zwart. De kopse kanten van het binnenwerk zijn rondom watervast verlijmd met ABS band. De legrabox laden zijn van het merk Blum en worden standaard uitgevoerd met het soft-close systeem.

Daarna is het tijd om de locatie van het badkamermeubel te bepalen. Gaat u voor vrij hangend, links tegen de muur, rechts tegen de muur of strak tussen twee muren in? Dan kiest u het front: opliggend front (voor het meubel) of inliggend front (tussen beide zijwanden van het meubel). Vervolgens bepaalt u de greepwijze, welke soort greep wilt u gebruiken: push pull, boven of boven en midden. Voor een badkamermeubel met waskom kunt u kiezen uit ronde, ovale, recht ovale of grote rechthoekige waskommen. Tot slot heeft u voor de finishing touch keuze uit verschillende accessoires: een gouden, pop-down solid face of mat zwarte afvloerplug en een ruimtebesparende sifon set.

Materialen

Voor het vervaardigen van badmeubels maakt Oak & Solid gebruik van watervaste materialen. Dit is wel zo handig in een badkamer. Voor het frontmateriaal kunt u kiezen uit MDF met melamine van het merk Egger, echt MDF gespoten, gespoten eikenleer, Decolegno piombo Hm07 mat zwart en Decolegno Sherwood U129. De gespoten varianten zijn verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren. De waskommen en wastafelbladen worden vervaardigd uit Solid Surface, een verzamelnaam voor duurzaam oppervlaktemateriaal. Dit materiaal heeft uitstekende eigenschappen, zoals bacterie dicht en onzichtbare lijmnaden.